У Покровську відбулася церемонія нагородження переможців третього науково-дослідницького конкурсу «Чомусик», започаткованого з метою формування і розвитку науково-дослідницьких, теоретичних, творчих та пізнавальних здібностей у школярів. Про це повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

«Конкурс був започаткований Центром професійного розвитку за підтримки відділу освіти. Ми його проводимо з 2021 року. Номінацій всього чотири, але серед третіх і четвертих класів: гуманітарні дисципліни, природничі дисципліни, технічні дисципліни і науковий проект», – розповіла директорка КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Ольга Лойко.

Цього року учасниками конкурсу стали 60 учнів 16 навчальних закладів Покровської громади. Учасники журі зізнаються: було дуже цікаво знайомитись з дитячими науковими роботами.

«Роботи були дійсно гарні, цікаві, а іноді – просто неймовірні. Ми дивувалися, як діти можуть таке створити. Я була в журі природничих дисциплін четвертого класу, і от переможець – хлопчик, який запропонував, що робити зі сміттям в нашому місті. Це було настільки круто, настільки покроково», – розповіла Ольга Лойко.

Усім переможцям та лауреатам конкурсу вручили грамоти та пам’ятні подарунки, а їхнім наставникам – подяки.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що  ДонНТУ відновив конкурс для молоді Донеччини «Школа Техно».