Фахівці Покровської служби у справах дітей сумісно з Центром зайнятості провели семінар для осіб, що перебувають на обліку як безробітні, на якому обговорювалося питання сімейного патронату. Про це повідомляють в Покровській МВА.

Начальниця служби у справах дітей Оксана Діма зазначила, що створення сімейного патронату – нагальна потреба для Покровської громади.

«Патронатні сім'ї – це тимчасові сім’ї. Складна життєва обставина – сім’я має проблеми – діти потрапляють у патронатну сім’ю. Виправляється ситуація – дітей повертають в біологічну сім'ю. Перебуваючи в патронатній сім'ї, дитина не втрачає контакту з родиною», – пояснює Оксана Діма.

У патронатних сім'ях діти перебувають від місяця до півроку, проте цей термін може бути продовжений за необхідності. Протягом цього періоду служба у справах дітей намагається покращити умови та атмосферу в рідних сім'ях, щоб діти могли до них повернутися. Якщо покращення не настає, дітей розміщують у дитячих будинках, прийомних родинах чи передають на усиновлення.

Патронатний вихователь обов’язково повинен мати помічника, адже спостерігати за дитиною треба цілодобово. Помічниками не обов'язково мусять бути подружні пари, але й сестри, мама і син або дочка.

«На відміну від прийомних батьків, патронатний вихователь не повинен бути працевлаштованим, адже з ними укладається тристоронній договір, і держава виплачує гроші. Окрім заробітної плати, гарантовані кошти на виховання дитини, комплексна професійна підтримка», – зазначають у міській військовій адміністрації.

Додаткову інформацію можна отримати у Службі в справах дітей Покровської міськради за адресою: м. Покровськ, вул. Шевченка, 53а. Або за телефоном: +38-066-561-07-60.

Раніше повідомлялося, що понад 100 дітей з Покровська безкоштовно провели канікули в оздоровчих закладах.