Упродовж літніх канікул понад 100 дітей Покровської громади безкоштовно відпочивали в оздоровчих таборах. Про це повідомили в Покровському управлінні соціального захисту населення.

Цього року за бюджетні кошти оздоровлювались діти, які які потребують особливої соціальної уваги та підтримки: діти-сироти, позбавлені батьківської опіки, малозабезпечені діти, а також діти загиблих військовослужбовців.

«Зокрема, 101 юний мешканець Покровська активно відпочив на базі «Обласного дитячо-молодіжного санаторно-оздоровчого комплексу «Перлина Донеччини», який наразі евакуйовано з Святогірря до сіл Карпати та Поляна. Зараз триває 4 зміна, під час якої отримують оздоровлення ще 40 дітей громади. Також на 5 оздоровчу зміну відправляться 6 дітей», – йдеться в повідомленні.

Двом сім’ям загиблих військовослужбовців безоплатно було організовано відпочинок у санаторно-курортному комплексі «Моршин курорт», наразі ще одна сім’я перебуває на оздоровленні.

Діти з вразливих категорій також мали можливість відпочити завдяки благодійним та волонтерським коштам.

Зокрема, 60 дітей відпочили в комунальному закладі «Сокальська загальноосвітня санаторна школа І-ІІІ ступенів» в рамках проекту «Пізнай Львівщину».

Також благодійний фонд Торгово-промислової палати України «Разом з Україною»  організував поїздку на Закарпаття для дітей, які зазнали наслідків агресії рф. Там вони отримали психологічну підтримку та реабілітацію.

Двоє юних мешканців Покровська відпочивали в сучасному рекреаційному комплексі «Іллара», розташованому у місті Іршава Закарпатської області.

Ще 8 покровчан отримали путівки в Дитячий медичний центр психологічної реабілітації «Джерело» в місті Києві за кошти некомерційного проекту. 

Діти Покровської громади також провели час за кордоном, відпочиваючи в центрі для дітей та юнацтва Пребелов у Німеччині.

Раніше повідомлялося, що покровські скаутки побували в Грузії в межах навчальної програми Erasmus+.