Покровські скаутки Дарина Гречка та Злата Климова повернулися з Грузії, де взяли участь у молодіжному проєкті. Про це кореспондентам ТК «Орбіта» розповіла Дарина.

Дівчата долучилися до європейської програми Erasmus+, аби навчитися самостійно організовувати наметові табори. В проєкті взяли участь 24 скаути з шести країн: Естонії, Чехії, Португалії, Німеччини, Словенії та України. Захід проводився в грузинському національному парку Боржомі-Хараґаулі.

Протягом десяти днів дівчата знайомилися із місцевою фауною, дізнавалися про унікальні рослини, стежками ходили десятки кілометрів із важкими наплічниками. Не стали на заваді й дощі.

«Були тренінги, спрямовані на сумісну роботу, на знайомство, такі тімбілдінги – щоб у майбутньому в нас була можливість як лідерів разом з дітьми їхати в такі табори», – розповідає Дарина Гречка.

За її словами, подібні тренінги змушують дівчат та юнаків подорослішати, вчать орієнтуватися в складних, стресових ситуаціях та вчасно опановувати себе.

 «Я дуже пишаюся тим, що наші дівчата пройшли це справжнє випробування: випробування погодою, спілкуванням, адже воно було англійською мовою», – зазначає голова ради скаутського формування «Скаути Покровська» Наталія Климова.

Більше про участь дівчат у проєкті – в сюжеті ТК «Орбіта».