Покровська міська військова адміністрація провела засідання координаційної ради з питань гендерної рівності, запобігання та протидії домашньому насильству з ознаками статі. Про це повідомили в Покровській МВА.

На засіданні була присутня начальниця обласного Управління сім'ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Лілія Золкіна. Одне з основних питань порядку денного — гендерна політика в умовах воєнного часу.

«Для нас, як держслужбовців, є пріоритетним створення рівних можливостей між чоловіками й жінками у всіх сферах життєдіяльності. Надважливо аби жінки та чоловіки комфортно почувались при отриманні соціальних послуг, мали однаковий рівень заробітної плати. Приємно бачити, що у Покровській громаді чітка, злагоджена і відпрацьована взаємодія між всіма суб’єктами праці, які є дотичними до захисту прав жінок і дітей», — зауважила Лілія Золкіна.

За словами начальниці служби у справах дітей Покровської міської ради Оксани Діми, за останні 9 місяців службою у справах дітей опрацьовано 24 повідомлення про скоєння домашнього насилля відносно дітей Покровської громади, з яких 12 не підтвердились.

«На постійній основі відбуваються засідання міждисциплінарної команди, на якому розглядається окремо кожен випадок і погоджуються усі напрямки роботи відносно кожної дитини. Робота у цьому напрямку ведеться щоденно, налагоджено співпрацю з відділом освіти. Також працюємо на запобігання насильству в родинах, зокрема, ведеться робота з дітьми за допомогою ігор, руханок, бесід», - розповіла Оксана Діма.

Окрім цього, на координаційній раді було ухвалено склад робочих груп і порядок співпраці структур, що здійснюють заходи у сфері протидії та запобігання домашньому насильству, а також план спільних дій.

Детальніше про хід та результати засідання — в сюжеті ТК "Орбіта".

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що боротьбу із домашнім насильством на Донеччині обговорювали на обласному брифінгу.