На обласному брифінгу розглянули питання боротьби з випадками домашнього насильства на території Донеччини. Про це повідомили кореспонденти ТК "Орбіта".

Начальниця Управління сім'ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації Лілія Золкіна розповіла про результати конференції.

«Ми відновили роботу регіональної ради з питань сім'ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання та протидії домашньому насильству й насильству за ознаками статі, протидії торгівлі людьми», - констатує держслужбовець.

За словами Лілії Золкіної, за 6 місяців 2023 року до поліції надійшло вже 1178 підтверджених звернень щодо домашнього насильства. В тому числі 1054 звернень від жінок і 24 від дітей.

До повномасштабного вторгнення на території Донеччини працювало більш ніж 30 цілодобових притулків для підтримки осіб, постраждалих від домашнього насильства. Тепер діє лише один - у Мирноградський громаді.

«Виходячи з безпекових питань, цілодобове розміщення клієнтів наразі не здійснюється, але як денний центр він працює», - підкреслює Лілія Золкіна.

У Покровській та Новогродівській громадах функціонують два денні центри. Крім того, є дві служби соціально-психологічного консультування в Слов'янській та Селидівській громадах. За підтримкою чи консультацією можна звернутись на гарячу лінію 15-47. Допомагають також і фахівці благодійного фонду «Слов'янське Серце» за номером +38-050-697-74-23.

Фахівці відзначають, що насильство має циклічний характер, і при перших його ознаках найкраще вчасно відреагувати й звернутися за допомогою.

Детальніше про служби запобігання насиллю - в сюжеті ТК «Орбіта».