29 квітня затверджено положення про надання деревини мешканцям Покровської громади на наступний зимовий період. Хто і за яких умов отримає таку допомогу, розповіла заступниця начальника Управління соціального захисту населення Олена Павленко.

«Допомога у вигляді дров буде надаватися сім’ям, які мають житлові приміщення, що опалюються деревиною. Якщо будинок відключено від газопостачання або централізованого опалення, то особи, які там проживають, можуть претендувати на паливну деревину. Якщо є альтернативне опалення, окрім деревини, то такому домогосподарству деревина не надається», – каже Олена Павленко.

Деревина надаватиметься мешканцям громади безоплатно, за рахунок коштів місцевого бюджету. Право на її отримання мають певні категорії громадян.

«Деревна паливна безкоштовно надається учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни за умови пред'явлення відповідних посвідчень, сім'ям загиблих або померлих захисників і захисниць України, особам з інвалідністю І чи ІІ групи за умови пред'явлення довідки МСЕК, особам похилого віку 75 років і старше, але за умови, що в складі сім'ї є лише непрацездатні особи, а також сім'ям, яким призначена допомога одиноким матерям», – розповідає Олена Павленко.

Багатодітні сім’ї також можуть безкоштовно отримати деревину. Її надаватимуть і власникам житлових будинків, пошкоджених внаслідок обстрілів, але придатних для подальшої експлуатації, що підтверджено відповідним актом.

«Документи приймаються в Управлінні соціального захисту за графіком і в старостатах – під час виїзних прийомів мобільного офісу», – каже Олена Павленко.

Деревина надається в об’ємі 3 складометри. В окремих випадках ця кількість може коригуватися рішенням комісії. Таку допомогу можна отримати раз на рік.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.newsповідомляв, що БО «За мирне небо» допомогла дровами малозабезпеченим родинам Покровської громади.