Попри напружену ситуацію на фронті, Покровська державна податкова інспекція продовжує працювати, надаючи адміністративні послуги платникам податків з усього регіону. Про це повідомив начальник Покровської ДПІ Ігор Чернега.

Одна з найактуальніших послуг – оформлення електронних ключів. Над її запровадженням саме в Покровську почали працювати ще до повномасштабного російського вторгнення.

«Раніше електронні ключі можна було отримати в місті Краматорську. Керівництво пішло нам назустріч – ми зараз відкрили в себе такий відділ, надаємо цю послугу. Для отримання ключів людині потрібно прийти з флешкою, паспортом та кодом. Процедура недовга. Людина отримує електронний ключ, за допомогою якого вона може підписати будь-які документи», – розповів Ігор Чернега.

Наразі у Покровській ДПІ надається десять адмінпослуг: шість стосуються ФОПів, чотири – фізичних осіб. Для перших найбільш затребувані – реєстрація платника єдиного податку та видача довідки про доходи. 

В державній податковій інспекції працює модератор з різних питань: прийому звітності, відновлення і надання ідентифікаційних кодів, розгляду заяв фізичних осіб-підприємців та багато іншого.

Штат установи укомплектований, роботу вибудовують з урахуванням потреб часу.

«На жаль, лінія фронту трохи просувається. Ми працюємо з урахуванням питань щодо безпеки працівників та відвідувачів Центру обслуговування платників. У нас є бомбосховище, засоби індивідуального захисту. Зараз працюємо над тим, щоб не було збоїв у роботі ЦОП під час відключень електроенергії», – зазначив Ігор Чернега.

Графік роботи Покровської ДПІ залишається незмінним: з понеділка по п’ятницю з 8.30 до 17.00, субота та неділя – вихідні.

Детальніше – у сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що в Покровській громаді провели аналіз надходжень податків від землевласників.