У Покровську продовжують усувати наслідки останнього російського обстрілу. Днями оголосять тендер на ремонт покрівлі багатоповерхівки в мікрорайоні «Південний», яка постраждала у березні. Про це розповів заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель.

За його словами, внаслідок обстрілу, який стався 13 травня, зазнали пошкоджень 19 багатоквартирних, 9 приватних будинків та 6 адміністративних будівель. У будинках постраждали покрівлі, вікна та двері. На сьогодні всі віконні отвори, яких було понад 200, забиті, дахи ще ремонтують.

«Виконуємо роботи з усунення нависаючих листів шиферу, щоб не травмувались перехожі, сподіваємось за сьогодні це закінчити. На завтра заплановано більш детальне обстеження пошкоджених покрівель, щоб мати точне уявлення щодо обсягу необхідного шиферу та обсягу робіт з його заміни», – розповів Олексій Стебель.

За його словами, покрівельні роботи намагатимуться виконати якомога швидше.

«Роботи ведемо досить швидко, працює понад 20 осіб, тому що насувається негода, декілька днів буде дощити. Ті ділянки, де сьогодні неможливо виконати монтаж шиферу, ми закриваємо тарпауліном. Хочу подякувати благодійним організаціям, які надали допомогу. Велика подяка обласній військовій адміністрації та особисто її начальнику Вадиму Сергійовичу Філашкіну за надання допомоги – і матеріалів, і необхідної техніки. Завдяки цьому ми маємо можливість усунути пошкодження в найкоротший термін», – зазначив Олексій Стебель.

Щодо ремонту покрівлі багатоквартирного будинку в мікрорайоні «Південний», яка постраждала від обстрілу 3 березня, найближчими днями буде оголошено тендер, який визначить виконавця робіт.

«Ми отримали проєкт, отримали експертний висновок. Сьогодні вже закінчуємо підготовку технічного завдання для публікації в системі «ProZorro». Ми залучали Державний будівельний інститут, щоб максимально точно описати наше завдання. Сподіваємось отримати остаточне погодження від інституту до кінця цього тижня, і з понеділка оголосимо закупівлю в «ProZorro», – розповів Олексій Стебель.

Він також додав, що Покровській громаді бракує комунальників, і запросив на роботу на будь-яке з комунальних підприємств.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що вночі 13 травня російські окупанти обстріляли Покровськ.