У Покровській КЛІЛ виконуються унікальні операції з ендопротезування, тобто заміни суглобів. Їх проводить заслужений лікар України Віталій Михайленко, який має чималий досвід роботи. Деталі дізнавалася знімальна група ТК «Орбіта».

«Ми виконуємо операції із заміни кульшового та колінних суглобів. Операція виконується при переломах шийки стегна, коксартрозі, асептичному некрозі голівки стегнової кістки та гонартрозах», – розповідає лікар ортопед-травматолог Покровської КЛІЛ Віталій Михайленко.

Ендоскопічні операції у покровській лікарні почали робити з 2020 року, і на сьогодні їх уже виконано близько 200. Використовують імпланти різних виробників, здебільшого китайських і французьких. Таких операцій потребують люди різного віку. Наймолодшому пацієнту, що отримав ендопротезування, було 30 років, найстаршому – 94.

Операція виконується трьома травматологами та операційною медсестрою. У травматології це одне з найскладніших оперативних втручань, яке триває в середньому 3-4 години. Потім близько десяти діб хворі перебувають у стаціонарі, де з ними займається реабілітолог. Для повної реабілітації в середньому людині необхідно 4-6 тижнів.

За словами медиків, сама операція безкоштовна, а ось вартість штучного імпланту стартує від 30 тисяч гривень. Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що невролог Покровської КЛІЛ розповіла про наслідки впливу вибухової хвилі на тіло людини.