У Покровській клінічній лікарні інтенсивного лікування осучаснили реабілітаційне відділення. Компанія «Метінвест» допомогла відремонтувати приміщення, а за кошти лікарні було закуплене необхідне обладнання. Про це повідомляють у Покровській міській військовій адміністрації.

Відділення реабілітації в Покровській КЛІЛ існує вже 1,5 року. Щомісяця близько 20 пацієнтів проходили лікування в стаціонарі та ще близько 80 – амбулаторно. 

Через збільшення кількості пацієнтів після інсультів, а також з мінно-вибуховими травмами виникла потреба в створенні більш сприятливих умов для їх відновлення.

«Ворог наступає, гатить по наших містах, руйнує інфраструктуру, але ми продовжуємо працювати та розвивати наші заклади. Дякуємо компанії «Метінвест» за внесок у проведення ремонтних робіт. Лікарня власним коштом придбала обладнання на суму близько 7 мільйонів гривень. Це перший крок до отримання статусу кластерної лікарні та пакету реабілітації, у рамках якого мешканці матимуть нагоду відновити здоров’я після тяжких хвороб», – зазначив начальник Покровської МВА Сергій Добряк. 

У відділенні облаштовані комфортні палати та зали фізичної реабілітації з сучасними тренажерами.

«Зали просторі та оснащені всім необхідним обладнанням. Є тренажер мотомед, орбітрек, бігові доріжки, реабілітаційна канапа, мати, шведська стінка та інший спортивний інвентар, який допомагає у відновленні пацієнтів», – розповіла завідувачка реабілітаційного відділення Інна Личик.

Також у відділенні працюють логопед та егротерапевт, які проводять заняття, спрямовані на відновлення втрачених навичок – мовлення та самообслуговування, адаптації до навколишнього середовища. 


«Зібрана згуртована команда фахівців, робота яких націлена на комплексну реабілітацію та відновлення пацієнтів після тяжких хвороб. Звичайно, в таких умовах і нашим медикам легше працювати, і пацієнтам комфортніше. Сьогодні у нас дуже велике навантаження на інсультний блок. Унаслідок вибухів люди отримують стрес, який провокує тяжкі хвороби. До того ж лікарня Покровська приймає людей з Мар’їнки, Красногорівки – медзаклад перевантажений», – розповіла заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова.

Доки тривав ремонт у приміщеннях, лікарі реабілітаційного відділення пройшли фахове навчання у Києві.

«Сам процес реабілітації пацієнта відбувається з лікування гострої стадії. Якщо людина втратила можливість вставати, ці функції допоможуть відновити вертикалізатори – механічне обладнання, яке підіймає людину під певним кутом, привчаючи її до вертикального положення. Якщо в пацієнта не працюють нижні кінцівки – є обладнання, яке підштовхує ноги механічно. Щоб він сам прагнув натиснути на педаль та поступово наново навчитись ходити», – розповів генеральний директор Покровської КЛІЛ Юрій Бородін.

Сьогодні у стаціонарному відділенні облаштовано 20 койко-місць та 10 ліжок в інсультному блоці. Також працює дитяча реабілітація, яка знаходиться в Перинатальному центрі.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що в Покровській КЛІЛ оновили інсультний блок.