Оновлений інсультний блок Покровської клінічної лікарні готовий приймати пацієнтів. Як облаштували це відділення – бачила знімальна група телекомпанії «Орбіта».

Блок забезпечили за всіма необхідними сучасними вимогами. Він розрахований на 10 ліжко-місць та має три просторі палати. Дві з них вмістять до чотирьох пацієнтів, інша – двох. В окремій кімнаті лікарі матимуть можливість одразу відстежувати найважливіші показники життєдіяльності кожного пацієнта. Передаватимуться вони на загальний комп’ютер з приліжкових моніторів.

В екстреному випадку лікар швидко реагуватиме на будь-які відхилення і прийматиме рішення щодо подальших дій. Завідувачка неврологічного відділення Інна Маркіна - досвідчена фахівчиня, обіймає цю посаду з 1979 року і каже, медики Покровська нині спостерігають не досить втішну динаміку захворювань.

«Цей блок потрібен нам як повітря. Кількість інсультів зростає: за минулий рік через відділення пройшло 303 пацієнти. Переважно, це ішемічний інсульт. Крововиливів було менше, але все ж вони були. Більшу частину пацієнтів ми змогли поставити на ноги та виписати з відділення», – розповідає Інна Маркіна.

На відкриття інсультного блоку завітав начальник Покровської МВА Сергій Добряк та його заступниця Маргарита Ідрісова. За ходом ремонтних робіт вони стежили з самого початку і раді побачити результат.

«Цей інсультний блок оснащений сучасною вентиляцією, яка працює як на підігрів, так і на охолодження. Тому кондиціонери тут не потрібні. Але тут, як і в неонатології, потрібна однакова постійна температура, щоб нерухомим пацієнтам було комфортно», – розповідає заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова.

Зовсім поруч облаштували для пацієнтів і санвузол. Тут є все необхідне, зокрема, й зручна душова кабіна.

У таких умовах пацієнти дійсно одужуватимуть швидше, кажуть лікарі. Адже тут охайно, затишно та по-справжньому світло. Однак, каже Інна Маркіна, відчувають нестачу кадрів. Відділенню потрібні медсестри, аби надавати кожному хворому своєчасну допомогу. Нині в лікарні двоє післяінсультних пацієнтів, і вони стануть першими відвідувачами оновлених палат.

Докладніше про новий блок у КЛІЛ дивіться в сюжеті.