Незабаром у Покровській клінічній лікарні інтенсивного лікування запрацює реабілітаційне відділення. Його облаштування розпочалося минулого року: лікарня закупила необхідне обладнання, а з ремонтом допомогла компанія Метінвест. Зараз ремонтні роботи практично завершені. Відновлені приміщення оглянув операційний директор Метінвест Холдингу Олександр Мироненко – повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

Реабілітаційне відділення розмістили на другому поверсі, де раніше був адміністративний блок. Передбачається, що тут будуть облаштовані кілька десятків різних кабінетів, зокрема чотири великі палати. У відділенні відремонтовано все – стіни, стеля, підлога.

Директор підрядної організації розповідає, що в процесі перетворення приміщень зіткнулися з багатьма труднощами.

«Стіни в цьому відділенні нові. Тобто вони демонтовані – залишилися тільки зовнішні стіни. Тут також була зроблена система опалення, водопровід, каналізація, нова електрика, нове освітлення. Проблема цієї будівлі в тому, що вона 1956 року. Дерев'яне перекриття, дранка на стінах – ми це демонтували і по суті зробили з нуля нове відділення», – розповів директор ТОВ «Нові теплотехнології» Максим Лобинцев.

Облаштування такого відділення в Покровську – потреба часу, адже є великий запит саме на такі медичні послуги.

«Багато привозять поранених, багато інсультних, інфарктних хворих. І після переломів, після травм, звичайно, люди повинні реабілітуватися. Це вимагає і пакет НСЗУ. Тому ми звернулися до компанії Метівнвест саме за цією допомогою – щоб нам відремонтували реабілітаційне відділення», – зазначила заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова

Лікарі підтверджують – відділення користуватиметься попитом. Адже наразі спостерігається збільшення кількості пацієнтів з інсультами, які потребують тривалого відновлення. Також на базі хірургії є травматологічні ліжка, і пацієнтам з численними травмами потрібна якісна реабілітація в межах окремого відділення.

«У цьому відділенні буде 20 ліжок, на яких будуть проходити реабілітаційні заняття пацієнти після виписки з неврологічного та травматологічного відділень. У нас будуть кабінети логопеда, психолога, також будуть кабінети з новим обладнанням, яке ми чекаємо, на якому наші хворі будуть проходити подальше лікування», – каже завідувачка відділення екстреної невідкладної допомоги Покровської КЛІЛ Ганна Цвєтова.

Олександр Мироненко в цілому побаченим залишився задоволеним. Говорить: звичайно, хотілося б швидше відкрити нове відділення, але важливо зробити все якісно.

«Складнощі, перш за все, пов'язані з безпековими умовами, тому що дуже важко привезти сюди людей, які виконують роботи, є певні обмеження і труднощі з доставкою будівельних матеріалів. Все це вирішується, але, звісно, впливає на терміни відновлення. Але ми все одно, незважаючи на труднощі, будемо продовжувати цю роботу», – зазначив Олександр Мироненко.

В цілому історія підтримки Покровської КЛІЛ Групою Метінвест велика. Компанія системно виділяє кошти на реконструкцію і закупівлю обладнання. За її підтримки оновлено акушерське відділення, осучаснено неврологічне.

«Ми дуже вдячні компанії Метінвест за допомогу, надану в 2023 році. Сьогодні вже завершено реабілітаційне відділення – саме ремонтні роботи. Ми наповнюємо його меблями, обладнанням – воно вже дуже скоро запрацює, і люди відчують на собі ці нові умови», – каже Маргарита Ідрісова.

Операційному директору Метінвест Холдингу розповіли й про інші нагальні потреби Покровської КЛІЛ. Зокрема, відновлення потребує ліфт у медзакладі. Оглянули також хірургічний блок, озвучивши потребу в його відновленні. Лікарня подалася на великий грант, в рамках якого прагне отримати сучасне обладнання для ендопротезування. До нового обладнання необхідно створити і відповідні умови для роботи медиків.

«На 2024 рік ми вже заклали в наші бюджети відновлення рентгенологічного відділення. Зараз ми подивилися, які є питання щодо ліфту, хірургічного відділення. Будемо дивитися на наші можливості в 2024 році, наскільки компанія зможе брати участь у продовженні відновлення лікарні. Важливість цього проєкту ми розуміємо і також будемо докладати зусиль, щоб шукати якесь додаткове фінансування», – зазначив Олександр Мироненко.

Метінвест також планує в поточному році допомогти Покровській лікарні з переформатуванням приміщення цокольного поверху головного корпусу під безпечне укриття. Крім цього, є плани щодо проектів з підтримки ментального здоров’я, зокрема медиків, які сьогодні працюють в посиленому режимі, виконуючи обв’язки відразу кількох спеціалістів.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що в Покровському перинатальному центрі за підтримки Метінвесту створено відділення II етапу виходжування немовлят.