Робоча група з перейменування топонімів Покровської громади провела завершальне засідання, на якому йшлося про нові назви вулиць у старостинських округах. Про це повідомляють у Покровській міській військовій адміністрації.

Нагадаємо, перейменування топонімів у Покровській громаді проводиться згідно з Законом «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії». Для цього в Покровській МВА було створено робочу групу, до складу якої увійшли керівники військової адміністрації, члени Громадської та Молодіжної Рад, архітектори, краєзнавці, історики та представники інших структурних підрозділів адміністрації. У ході роботи були підготовлені історичні довідки та визначено перелік вулиць та провулків, які підлягають перейменуванню.

Першочергово члени робочої групи працювали з деколонізацією топонімів міста Покровська. 26 січня відбулося завершальне засідання, на якому розглянули пропозиції щодо нових назв 119 вулиць у 26 населених пунктах старостинських округів.

«Зараз відбувається процес деімперіалізації, деколонізації та повного відновлення української історично-національної топоніміки, спотвореної до невпізнанності і стертої з нашої мапи колишнім тоталітарним режимом. Цей процес є актуальним, своєчасним та важливим для визволення та Перемоги нашої країни», – зауважив начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

«Робота над перейменуванням топонімів почалась ще в березні минулого року. Це довготривалий процес, оскільки питання важливе та потребує особливої уваги та прискіпливої роботи. Адже є звернення щодо перейменування вулиць, яким не варто змінювати назви. Неодноразово комісія збиралась на обговорення, також протягом місяця надходили пропозиції від активних громадян. Зараз ми спільно творимо нову історію сучасної та квітучої Покровської громади, яка є частиною могутньої європейської держави», – розповіла заступниця начальника Покровської МВА Наталія Іваньо.

Під час прийняття рішень здебільшого було враховано пропозиції активних мешканців громади. 13 вулиць тепер носитимуть імена воїнів, які загинули, боронячи Україну.

«Покровська МВА на постійному зв’язку з родинами загиблих Захисників та Захисниць. Діалог налагоджено, тому надається допомога не лише з соцзабезпечення, а вони звертаються й за особистою підтримкою. І ми без вагань відгукуємось на їх прохання та пропозиції, адже вдячність Героям є довічною, та лише словами її не висловиш. Приємно спостерігати, що більшість громадян усвідомлюють героїзм українських військовослужбовців», – підкреслила заступниця начальника Покровської МВА Олена Харчевна.

Нові назви також пов’язані з європейською складовою міста, історичними постатями, українськими митцями, відомими людьми Донеччини та Покровської громади – зазначають у Покровській МВА.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв про ухвалення рішення щодо перейменування понад 100 вулиць та провулків у місті Покровську.