Покровська громада продовжує реалізацію Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російсько-імперської політики та деколонізацію топонімії». На черговому засіданні робочої групи підбили підсумки громадських обговорень з перейменування вулиць та комунальних закладів Покровська, які тривали з 3 липня по 2 серпня.

На основі отриманих пропозицій, в ході засідання робочої групи, до якої увійшли керівники військової адміністрації, члени Громадської та Молодіжної рад, архітектори, краєзнавці, історики та представники інших структурних підрозділів Покровської МВА, прийнято остаточні рішення щодо забезпечення належної реалізації Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російсько-імперської політики та деколонізацію топонімії». Згідно з цим документом процес деколонізації, який вже триває в Україні, є легітимним.

«Комісія з перейменування топоніміки остаточно фіналізувала перейменування колонізаційних назв рф, що носили вулиці Покровська. Цей процес був довготривалим, звісно, не без дискусій, втім вдалось дійти спільного рішення. Приймаючи рішення, врахували думку не лише робочої групи, а й місцевих жителів», - зауважив Сергій Добряк.

Зі списком оновлених назв можна ознайомитись за посиланням

Як проходило засідання, дізнаєтесь із сюжету телекомпанії «Орбіта».