Деякі жителі Покровської громади можуть безоплатно отримати деревину в рамках міської програми надання допомоги на період дії воєнного стану. Про це повідомляють у Покровській міській військовій адміністрації.

На виконання розпорядження Покровської МВА фахівці Управління соціального захисту населення вже розпочали приймати заяви на отримання дров. 

Отримати тверде паливо можуть громадяни, які належати до пільгових категорій, зокрема: інваліди війни; учасники бойових дій; інваліди першої групи; родини з дітьми-інвалідами; одинокі матері; багатодітні родини; родини, чиє житло було зруйноване внаслідок бойових дій; люди старше 80 років, якщо вони одинокі або мають у складі родини лише недієздатних родичів.

«Заяви за цією програмою приймаються тільки від господарів домоволодінь, де немає газового, централізованого чи електричного опалення, а є лише пічне. Є такі випадки, коли особи, які мають пічне опалення, не потрапили до перелічених категорій. У таких випадках громадян вносять до списків, і згодом питання вирішується за допомогою інших фінансових програм», – пояснила начальниця Покровського УСЗН Ірина Бонзюх.

Кожному заявнику додому привезуть по два куби деревини. Документи приймаються в приміщенні Покровського УСЗН за адресою: вул. Поштова, 22 з 8:00 до 15:00 за попереднім записом за телефонами: 095-399-90-55, 099-923-89-99. 

Першочергово при собі необхідно мати паспорт, ідентифікаційний код, довідку про фактичне місце проживання і місце реєстрації.

Раніше повідомлялося, що на черговому засіданні комісія з питань надання одноразової матеріальної допомоги жителям Покровської громади виділила з міського бюджету 1 млн 400 тис. грн для надання допомоги за зруйноване житло, фінансової підтримки сім’ям загиблих військовослужбовців та допомоги на лікування.