Відбулося чергове засідання комісії з питань надання одноразової матеріальної допомоги жителям Покровської громади. Про це повідомляють у Покровській міській військовій адміністрації.

Члени комісії розглянула 85 пакетів документів, які надійшли від жителів громади протягом останнього місяця. Чотири з них стосувалися призначення допомоги за зруйноване житло в розмірі 80 тисяч гривень.

Окремо були прийняті рішення про виділення фінансової підтримки двом родинам загиблих військовослужбовців. Кожна з них отримає з місцевого бюджету по 50 тисяч гривень.

Усі інші заяви, які надійшли до УСЗН, стосувалися фінансової допомоги на лікування. Сума виплат залежить від складності діагнозу та тривалості реабілітації. Мінімальна складає 3 тисячі гривень, максимальна (здебільшого для онкохворих) – 50 тисяч гривень.

Загальна сума, виділена з бюджету на матеріальну допомогу для покровчан, склала 1 мільйон 400 тисяч гривень.

«Фахівці УСЗН опрацьовують велику кількість заяв, пов’язаних з нарахуванням різних видів допомог. Особливу увагу приділено мешканцям зруйнованого житла. На минулому засіданні вже було затверджено перелік отримувачів матеріальної допомоги в розмірі 80 тисяч гривень. Ця робота продовжується. Ми докладаємо максимум зусиль, щоб не залишити людей сам на сам у біді, допомагаємо як у відновленні, так і в оформленні необхідних документів», – зауважила заступниця начальника Покровської МВА Олена Харчевна.

Раніше повідомлялося, що комісія з Києва встановлює придатність до експлуатації будинку, який постраждав від обстрілу Покровська 7 серпня.