У Покровській громаді вже втретє відбулися обговорення щодо надання закладам освіти старостинських округів статусу гімназії – аби в них викладали до 10 класу. Цього разу йшлося про Шевченківську загальноосвітню школу №33 – повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

Відповідно до норм законодавства, до 2027 року всі освітні заклади мають бути перепрофільовані в початкову школу, гімназію або ліцей. Така оптимізація проводиться в межах реформи децентралізації та реформи освіти.

«Для функціонування ліцею у закладі має бути не менше двох класів з трьома профілями навчання. Така можливість у Шевченківської ЗОШ в найближчій перспективі, на жаль, відсутня», – повідомила начальниця Покровського міського відділу освіти Любов Воротинцева.

Окремо проаналізували кількість дітей в Шевченківському старостинському окрузі, яка суттєво зменшується. Питання наповнюваності класів в майбутньому є досить проблемним.

«Зараз в нашій школі навчається 158 учнів, раніше їх було набагато більше. Два роки ми вже не набирали 10 клас, а в минулому році випустили останній 11 клас. 30 учнів, як зараз потребує законодавство, ми, звісно, не наберемо, – каже директорка Шевченківської ЗОШ №33 Неля Ніколаєва.

Як зазначила Любов Воротинцева, після перепрофілювання ЗОШ №33 у гімназію для учнів 10, 11, а згодом і 12 класів буде передбачене підвезення до опорної ЗОШ №9, яка згодом стане ліцеєм.

Рішення щодо перепрофілювання Шевченківської школи присутні як в залі, так і дистанційно в спільному чаті погодили одноголосно.

Нагадаємо, подібні рішення вже ухвалені стосовно Піщанської та Срібненської шкіл, на черзі – Лисівська.