Освітяни Покровської громади підбили підсумки року та намітили плани на майбутнє. Про це повідомляють у Покровській міській військовій адміністрації.

Вже два роки поспіль через повномасштабне російське вторгнення освітній процес у Покровській громаді відбувається в дистанційному форматі. Нині у громаді 7849 учнів, працюють 23 заклади дошкільної та 19 – загальної середньої освіти. Аби надати дітям можливість очного спілкування з однолітками та педагогами, місяць тому на базі одного з дошкільних закладів міста розпочав роботу освітній консультативний пункт.

Також проводиться реконструкція укриттів у закладах освіти громади. За минулий рік за кошти державного та міського бюджетів в загальноосвітніх закладах було розпочато облаштування сімох укриттів, одне з яких вже завершено, у шести тривають роботи.

За кошти партнерів Покровської МВА – компанії «Метінвест» облаштовані укриття в чотирьох дошкільних закладах освіти. У 2024 році планується завершити роботи в підвальному приміщенні дитсадка №15 у місті Родинське. Визначено ще два заклади, в яких теж з’являться укриття.

«Обираючи ці об’єкти, ми охопили всі райони громади – укриття в освітніх закладах з’являться не лише в Покровську, а й у Родинському, Піщанському та Шевченківському старостинських округах. Щоб при стабілізації ситуації повернутися до офлайн-навчання», – розповіла начальниця відділу освіти Любов Воротинцева.

Освітяни також зосередили увагу на питанні ліквідації пошкоджень у закладах освіти. Унаслідок збройної агресії рф 12 шкіл опинились під ворожими обстрілами, 2 з них майже зруйновано.

Наразі Покровська МВА працює над проєктом реконструкції НВК №2, який буде «школою зі школою під землею».

Серед іншого учасники наради обговорили реалізацію програми заохочення стипендіатів серед обдарованої молоді громади, мотивацію педагогів, підвищення їх кваліфікації та роботу фахівців Центру психологічної служби.

«Минулого року ми працювали, розвивались, намагались втримати свій потенціал. Крім того, ми співпрацювали з вищими навчальними закладами, і ось днями за плідну співпрацю з Покровською громадою отримали подяки від Маріупольського державного університету. Дякую кожному з вас за натхнену працю та бажання розвивати освітню галузь, здобувати перемоги та передавати свої знання та вміння нашим учням в такий важкий період – в умовах війни. Попереду багато планів та проєктів, які ми обов’язково реалізуємо», – зазначила заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що учень покровської ЗОШ №9 Захар Талаш отримав стипендію Кабінету міністрів за здобутки у вивченні української мови та літератури.