Департаментом екології та природних ресурсів Донецької облдержадміністрації погоджено клопотання щодо створення в Покровській громаді ландшафтного заказника місцевого значення «Шевченківський степ». Про це повідомила завідувачка сектору екології, клімату та енергоощадження Покровської МВА Софія Афанасьєва.

Заказник планують розташувати на земельній ділянці площею близько 59 гектарів за межами селища Шевченко

«Зараз департаментом екології та навколишнього середовища розробляється положення про цей заповідник. Потім будуть здійснені заходи щодо виготовлення землевпорядної документації. У нас буде природоохоронний об’єкт для відпочинку та екотуризму, де відновлюватиметься степ до свого первинного стану. Населення громади зможе відвідувати цю зону відпочинку», – розповідає Софія Афанасьєва.

За її словами, цей проєкт має велике екологічне значення, адже відновлення природних ландшафтів та збереження біорізноманіття є важливими кроками у збереженні навколишнього середовища. Робота над створенням заказника почалася ще до війни, і на цій території вже були знайдені рідкісні червонокнижні рослини.

Читайте також: На території селища Шевченка створять заказник

«Ця робота є дуже довготривалою і вимагає значних зусиль, але ми впевнені, що наші старання будуть винагороджені. Заповідник стане не лише місцем збереження природи, але й зоною відпочинку та екологічної просвіти для мешканців громади», – підкреслила Софія Афанасьєва.