У Новогродівці пройшли заняття із малювання кавою для студенток університету третього віку. Про це повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

Урок для поважних панянок провела представниця благодійного фонду «Карітас Маріуполь» Анастасія.

«Одним з напрямків нашої роботи, окрім надання гуманітарної допомоги, є і соціальна допомога», – розповіла представниця фонду. 

У кожний стаканчик студентки насипали суху розчинну каву, додали по краплинці води, все ретельно перемішали й насолодились ароматом. 

«Це така ж сама фарба. Якщо ви набираєте багато кави, то у вас вийде дуже темний мазок. Потім ви можете вимити пензлика, і цей мазок розтягнути водичкою», – пояснила Анастасія.

Захід відбувся вперше, проте не востаннє. Фонд «Карітас Маріуполь» частково працює по всій Донеччині, а в Новогродівській та Селидівській громадах – на постійній основі. Заступниця Новогродівського міського голови Ольга Сидорова розраховує, що подібні зустрічі стануть постійними.

«Ми в них запитаємо, дізнаємось, що їм буде цікаво на наступний раз. Й будемо проводити таки невеличкі заходи», – каже Ольга Сидорова.

Поки ж студентки домовились, що свої картини поставлять у квартирах на видне місце. Хоча вони й не планують малювати кавою вдома, проте із задоволенням прийдуть на подібний захід ще раз.

Детальніше про майстер-клас з малювання кавою – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що відомий гирьовик з Новогродівської громади виборов два «золота» на Кубку України.