Гирьовик Іван Бутрій з Новогродівської громади Покровського району посів два перших місця на Кубку України з гирьового спорту. Про це повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

На змаганнях за Кубок України Іван Бутрій виконав вправу довгий цикл із двома гирями по 16 кілограмів. Спортсмен упродовж 12 хвилин підіймав дві гирі одночасно, зробивши загалом 112 підйомів. Ще одне «золото» він отримав у гвардійському ривку, піднявши гирю 269 разів.

«Живу в селі Птиче, займаюсь гирьовим спортом з 40 років. В 55 років став майстром спорту з гирьового спорту. Це такий вид спорту, що їм можна займатися в будь-якому віці й досягати успіхів», – каже Іван Бутрій.

Ще два роки тому Іван Бутрій підіймав на змаганнях гирі по 24 кілограми. Зараз, коли йому понад 60 років, його знаряддя важить 16 кілограмів. Попереду змагання або в Італії, або в Прибалтиці. Поїхати туди відомому гирьовику зможе допомогти громада.

Привітав спортсмена із високими результатами й начальник Новогродівської міської військової адміністрації Олександр Шевченко.

Детальніше про виступ Івана Бутрія на Кубку України – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news розповідав, що покровські спортсмени посіли призові місця на Кубку України з мотокросу.