У Новогродівській лікарні встановили обладнання, за допомогою якого можна надавати допомогу пацієнтам з невиліковними хворобами. Про це повідомив начальник Новогродівської МВА Олександр Шевченко.

За його словами, в паліативній медицині без сучасного обладнання неможливо надавати кваліфіковану допомогу пацієнтам, тому ще декілька років тому було вирішено розвивати цей напрямок.

«Була розроблена програма розвитку саме цього напрямку в лікарні. Були проведені тендерні процедури, й зараз вже відбувається постачання обладнання», – розповів Олександр Шевченко. 

Усе обладнання придбано за міські кошти в межах цієї програми. У лікарні встановили модуль для активної реабілітації, який допомагає підіймати у вертикальне положення осіб у візках, а також тактильний стіл для лікування пацієнтів із проблемами в області спини. Лікар фізично-реабілітаційної медицини Іван Григораш каже, що вчасне застосування такого обладнання дозволяє уникнути лікування медикаментами та операцій.

«Буквально три процедури знімають набряк, роблять декомпресію, і можна без медикаментозного лікування обійтись при цих захворюваннях», – пояснює лікар.

Останнє придбання лікарні – тренажер для кінцівок, на якому виконуватимуть вправи пацієнти з гострим порушенням мозкового кровообігу, хворобою Паркінсона та травми хребта.

Цей напрямок у Новогродівській міській лікарні планується розвивати і в майбутньому.

Детальніше про сучасні методи реабілітації – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що Покровська КЛІЛ отримала сучасну лапароскопічну стійку для малоінвазивних операцій.