Лікар-хірург Ігор Климов повернувся з Національного інституту хірургії та трансплантологіїі імені Шалімова, де за направленням Покровської КЛІЛ пройшов навчання новітнім методикам лікування. Про це повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

Покровська КЛІЛ отримала сучасну хірургічну лапароскопічну стійку, за допомогою якої можна проводити найточніші малоінвазивні операції, тобто ті, при яких не треба робити широкий розтин. Саме для роботи з цим обладнанням Ігор Климов проходив курс, під час якого ознайомлювався з тонкощами хірургічних втручань. До цього лікар уже мав досвід успішних лапароскопічних операцій, тепер же зможе виконувати більший їх спектр.

Читайте також: Покровська КЛІЛ поповнилася новим хірургічним та урологічним обладнанням

«Ми можемо виконувати лапароскопічну холецистектомію, апендектомію, пластику будь-яких гриж передньої черевної стінки. Будемо вдосконалюватись, вчитися далі», – зазначає Ігор Климов.

Лапароскопія, за спостереженнями лікаря, доречна у більшості випадків, коли потрібне оперативне втручання. Цей метод має чимало переваг у порівнянні з традиційними порожнинними операціями.

«Скорочується термін перебування у відділені, період реабілітації та відновлення, менша травматичність операцій. Якщо раніше при відкритій холецистектомії період реабілітації займав від 7 до 10 днів, то при малоінвазивних методах операцій – до 3 днів», – підкреслює лікар-хирург.

Детальніше про лапароскопічний метод лікування – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що у Покровську відкрилося відділення гемодіалізу