У Мирнограді планують побудувати два великих міських бомбосховища. Вартість одного складає понад 30 мільйонів гривень. Про це повідомив начальник Мирноградської міської військової адміністрації Юрій Ключка.

«Будівництво буде тривати мінімум 5-6 місяців. Риється котлован, під землю опускаються бетонні споруди, зверху насипається земля. Такі укриття набагато безпечніші, ніж підвальні приміщення багатоквартирних будинків», – підкреслив Юрій Ключка.

Побудують укриття в найбільш населених районах міста: одне – в мікрорайоні «Західний», інше – в так званому районі «Даманський».

Також продовжаться капітальні ремонти укриттів у двох навчальних закладах Мирнограда.

«На жаль, в опорному закладі нам не пощастило з підрядником. Була проведена тендерна процедура, був лише один учасник. Він почав будівництво і, на жаль, не зміг його завершити. Тому сьогодні йде процедура розірвання договору, і в січні буде оголошена нова тендерна процедура, будемо шукати іншого підрядника», – пояснює Юрій Ключка.

Детальніше про те, де перечікують повітряні тривоги жителі Мирнограда і чи знають вони про розташування укриттів у їхньому місті – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news розповідав про плани Мирноградської громади на 2024 рік