Учора, 29 березня, на території Мирноградської інфекційної лікарні з'явився намет для сортування хворих на випадок масових надходжень. Про це повідомляється на сторінці лікарні в Фейсбук.

Намет встановлено за допомогою сил і засобів Держслужби з надзвичайних ситуацій.

За повідомленням МОЗ, такі пункти розгорнуто по всій Україні на території лікарень першої хвилі госпіталізації. Всі пацієнти з респіраторними симптомами, які звертаються у заклад охорони здоров’я (самозвернення, направлення лікарем чи транспортування бригадою екстреної медичної допомоги), повинні пройти первинне скринінгове медичне розподілення ще до входу у приймальне відділення.

Мирноградська інфекційна лікарня також повідомляє, що на 8 годину ранку 30 березня у медзакладі перебувало 3 пацієнта з підозрою на коронавірус та одна – з підтвердженим діагнозом. Стан усіх пацієнтів стабільний.

Нагадаємо, діагноз COVID-19 у жительки Бахмута, яка проходить лікування в Мирноградській інфекційній лікарні, було підтверджено 26 березня. Усього в Донецькій області – 6 підтверджених випадків коронавірусу (5 інших – у Мариуполі).