У Мирнограді провели турнір з баскетболу пам'яті колишнього керівника місцевої ДЮСШ Миколи Шевченка. Про це повідомили у відділі сім'ї, молоді та спорту.

Начальник відділу Сергій Міллєр каже, що в Мирнограді колишнього тренера пам'ятають та поважають.

«Це дуже легендарна людина. Він виховав не одне покоління чудових спортсменів нашої громади», – розповів Сергій Міллєр.

У змаганнях взяли участь 9 команд з Мирноградської, Покровської та Добропільської громад. Загалом на турнір прибуло 40 учасників, які змогли продемонструвати свої вміння у грі три на три.

Всі учасники заходу прийшли з великого баскетболу, тому кажуть, що грати в команді, де не п'ятеро, а тільки троє гравців, було незвично. Олексій Петриків з команди «Вілсон» зізнався, що для гри таким складом вони тренувались протягом двох тижнів.

«Складніше, тому що людей менше і сама територія майданчика теж менше, тому треба звикнути на ній грати. Коли ви граєте п'ять на п'ять – поле дуже велике і більше людей, тому знаєш, хто може бути відкритим, щоб дати передачу. А тут треба групуватись», – пояснює Олексій.

У турніру був спонсор, який надав грошову винагороду для команд-переможців: за перше місце – 5 тисяч гривень, за друге – 3 тисячі, за третє – 1 тисячу гривень. Окремо нагородили гравців, які перемогли в конкурсах.

Організатор турніру Костянтин Думцев каже, що спортсмени грали не заради грошей, але призи все ж таки підігрівали азарт.

«Вони б і так зібрались, але коли є винагороди, виникає зовсім інший інтерес, трішки більше азарту, кожен бажає перемогти та стати призером», – вважає Костянтин Думцев. 

Турнір пройшов за один день. Попередній лідер – команда «Рикошет» – посіла 3 місце. На другому місці – команда «Тверезі люди», а переможцем змагань стала команда «XXXL». Всі три команди – представники Мирнограду. 

Більше інформації про турнір зі стрітболу – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news розповідав, що у Покровську пройшов відкритий турнір з більярду.