На засіданні Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення, яке пройшло під головуванням віце-прем’єр-міністерки Ірини Верещук, затверджено рішення щодо примусової евакуації дітей з населених пунктів Донеччини. Про це повідомив начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

«Під час засідання прийняли рішення про проведення евакуації дітей з їх родинами у примусовий спосіб з Мирнограда, сіл Маринівка, Михайлівка, Лисівка та міста Новогродівка Новогродівської громади, сіл Промінь, Московське, Балаган, Миколаївка, Миролюбівка, Малинівка та селища Новоекономічне Гродівської громади, сіл Костянтинопольське та Острівське Курахівської громади», – повідомив очільник Донеччини.

Читайте також: У Гродівській громаді почалася примусова евакуація дітей

За рекомендацією командувача оперативно-стратегічного угрупування військ «Хортиця» Андрія Гнатова було прийнято рішення про проведення примусової евакуації дітей з міста Селидове.

«Місто щодня знаходиться під ворожими обстрілами, а до лінії фронту залишилось 8 кілометрів. Тому поки є час, маємо убезпечити дітей з цього населеного пункту», – повідомив Вадим Філашкін

Також сьогодні на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Донецької області прийнято рішення щодо примусової евакуації дітей з населених пунктів, наближених до лінії розмежування на 10 кілометрів. Серед них населені пункти Селидівської, Курахівської та Іллінівської громад.

«Евакуацію проводимо броньованим транспортом силами підрозділів поліції та ДСНС, родини доправляємо до евакуаційного хабу. Звідти далі до місць тимчасового проживання у Рівненській та Полтавській областях, а також в інших регіонах України», – повідомив Вадим Філашкін.

Нагадаємо, раніше рішення щодо примусової евакуації дітей з Гродівської та Новогродівської громад було затверджене регіональною комісією з ТЕБ та НС.