У Мирнограді готуються до початку опалювального сезону: 1 листопада планується запустити в роботу всі 9 місцевих котелень. Про це повідомив тимчасово виконуючий обов’язки директора ВО «Мирноградтепломережа» Ігор Щербіна.

За його словами, акти готовності котелень вже підписані фахівцями Держенергонагляду.

«На котельнях проведені ремонт та гідравлічні випробування котлів, виконано поточний ремонт тепломеханічного, електро- та газового обладнання. Підготовлено допоміжне обладнання, а саме насоси, теплообмінники, обладнання хімводоочищення, фільтри та солерозчинники», – зазначив Ігор Щербіна.

Також виконано ремонт та ревізію запірної арматури. Теплові мережі вже готові до транспортування теплоносія.

«Наразі вже заповнено 100% відсотків мереж та 98% будинків», – додав керівник тепломережі.

Ще минулого року в Мирнограді придбали потужні електрогенератори, тож цьогорічний осінньо-зимовий сезон тепловики розпочинають більш впевнено.

«На всіх котельнях будуть встановлені генератори – цього або наступного тижня, коли вже на всіх котельнях будуть цілодобово чергувати працівники», – зазначив начальник Мирноградської МВА Юрій Ключка.

Шість котелень із дев’яти мають потужні свердловини. Хоча їх бурили на території всіх мирноградських котелень.

«Немає води на 40 кварталі, на 24 котельні, яка опалює центр міста і лікарню. І також немає води на 94 котельні району 5/6: дебіт свердловини 500 літрів – це, вважай, немає. Маємо надію, що шість котелень будуть забезпечені водою», – сказав Юрій Ключка.

Завершуються також роботи в будинках, що цього року перевели на індивідуальне опалення.

Детальніше про підготовку до опалювального сезону в Мирнограді – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше повідомлялося, чому важлива перевірка газового обладнання та вентканалів перед опалювальним сезоном.