У «Метінвесті» сподіваються, що уряд долучить приватні компанії до ВПК задля збільшення обсягів виробництва продукції для Збройних сил України. Про це пише «Уніан» із посиланням на інтерв’ю генерального директора «Метінвесту» Юрія Риженкова для «Форбс».

«Ми виробляємо багато продукції для ЗСУ – мобільні бліндажі КВСУ, мінні трали і інше обладнання. Проте зараз не можна говорити, що ця робота йде в промислових масштабах. Фактично, ми робимо це у вільний від основної роботи час. Ми зробили лише 8 мінних тралів, а армії потрібні сотні», – наголосив Юрій Риженков.  

Він висловив сподівання, що український ВПК зростатиме швидше і залучатиме до цього приватні компанії. Адже якщо компанія отримає від держави замовлення, то відкриє нові виробництва, найме співробітників і буде виробляти ті ж мінні трали у потрібних державі обсягах. 

«Я сподіваюсь, що Олександр Камишін, Рустем Умєров зможуть долучити приватні компанії до ВПК. Я не кажу про виробництво танків, цього робити ми не можемо. Але те, що ми можемо, – готові робити в необхідних обсягах», – резюмував Риженков. 

Нагадаємо, «Метінвест» від початку повномасштабної війни допомагає українцям та Збройним силам. Компанія спрямувала на ці цілі вже 4 мільярди гривень. З цієї суми понад 2 млрд грн – це допомога бійцям в межах мілітарної ініціативи «Сталевий Фронт» Ріната Ахметова. За цей час компанія виготовила та передала бійцям броньовані щити для 200 фронтових машин, понад 300 сталевих бліндажів, а також закупила для військових більше 400 автомобілів, понад 1500 дронів та майже 2000 тепловізорів і 875 одиниць комунікаційного обладнання.