Компанія «Метінвест Покровськвугілля» розробляє виробничі плани з урахуванням зовнішніх інфраструктурних обмежень, як-то блокада чорноморських портів. Про це повідомив генеральний директор «Метінвест Покровськвугілля» Андрій Акулич в актуальному інтерв’ю для телеканалу «Орбіта».

За його словами, в 2023 році компанією видобуто 3 мільйони 100 тисяч тонн вугільного концентрату та пройдено 20 кілометрів гірничих виробок.

«Також ми продовжуємо будівництво повітроподаючого ствола №3. Це наш новий майданчик і це наше майбутнє», – зазначив генеральний директор «Метінвест Покровськвугілля».

На 2024 та 2025 роки, за словами Андрія Акулича, видобуток вугілля планується на рівні 2,8 мільйона тонн концентрату.

«Цей рівень обумовлений внутрішнім попитом компаній групи «Метінвест» та найближчим ринком України та Східної Європи. На жаль, чорноморські порти ще не відкриті для збільшення об’ємів, тому ми змушені залишитись на рівні 2,8 мільйона тонн на рік. Це формує нашу програму проведення гірничих виробок – проходки – на рівні близько 10-12 кілометрів на рік. Це наше бачення виробничих планів на 2024 та 2025 роки», – повідомив Андрій Акулич.

Він додав, що підтвердженням довгострокових планів компанії є проведення гірничих виробок, а також інвестиції в будівництво повітроподаючого ствола №3.

«Ми дивимось у майбутнє, але відповідально, зважаючи на зовнішні інфраструктурні обмеження. Як я казав, це чорноморські порти та ринок збуту вугілля», – зазначив генеральний директор «Метінвест Покровськвугілля».

Повне інтерв’ю з Андрієм Акуличем читайте на нашому сайті за посиланням.