До Дня захисників та захисниць України в Гродівці Покровського району встановлено пам'ятну дошку, на якій розміщені фотографії кожного загиблого військовослужбовця громади. Про це повідомили місцеві мешканці.

За свободу та незалежність своє життя віддали 14 чоловіків Гродівської громади. Цією дошкою увіковічили їхній подвиг, про який будуть пам'ятати нинішнє та наступні покоління мешканців громади.

На траурному заході були присутні мешканці громади, рідні загиблих, які втративши найдорожче, мали силу та мужність висловити слова подяки живим.

"В першу чергу хочу подякувати тим хлопцям і дівчатам, які на даний час боронять нашу країну, тримають наше небо. Я хочу, щоб ви за життя почули слова вдячності, підтримку. Щоб люди не тільки носили вишиванку, а мали вишиване серце і душу", — висловилась Інна Надєєва, дружина загиблого героя Олександра.

Начальник Гродівської селищної військової адміністрації Володимир Руденко також вшанував загиблих та висловив подяку тим, хто продовжує служити.

"…щоб ми залучилися до відбудови країни. Це, мабуть, буде найбільша нагорода для кожного українця, для кожного патріота. Пам'ять наших хлопців, наших героїв завжди буде в наших серцях і завжди буде прикладом для виховання молодого покоління", — підкреслив Володимир Руденко. 

Відтепер у селищі є своє місце вшанування загиблих в цій війні. Гродівська громада, кожен мешканець якої так цінує вільне життя, вшановує своїх захисників.

Детальніше про хід траурного заходу — в сюжеті ТК "Орбіта"

Раніше Pokrovsk.news розповідав, як вшанували полеглих героїв Мирноградської громади.