До Дня захисників і захисниць України у Мирнограді провели урочистий захід. Про це повідомили у місцевій МВА.

На фронті в боротьбі за цілісність рідної країни полягли 54 герої Мирноградської громади. Серед присутніх на заході були члени родин загиблих воїнів, учасники АТО і представники ради ветеранів Мирнограда.

Начальник Мирноградської МВА Юрій Ключка, вітаючи присутніх зі святом, відзначив, що громада вдячна своїм героям за можливість жити в незалежній країні та пам'ятатиме їх подвиг вічно.

"Насправді, ми всі разом ще не усвідомлюємо масштабів трагедії, яка є зараз, і ту ціну, яку ми зараз платимо. Але без цієї боротьби не буде існувати ні держава, ні нас з вами, ні нації", - підкреслив начальник МВА.

Дружинам, батькам та родичам вісімнадцятьох загиблих за останній рік героїв вручили посмертні відзнаки Мирноградської МВА "За оборону держави". Також, двадцяти семи учасникам АТО, представникам військових частин і Покровської РТЦК та СП вручили почесні грамоти та подяки.

Військовий ТРО Євген Хованський переконаний: такі заходи потрібні, аби люди відчували, що громада пам'ятає героїв, котрі полягли в боях та підтримувати тих, хто зараз боронить батьківщину.

"Це свято з сумом про тих людей, які віддали своє життя за нашу країну. Ці мужні люди, які першими стали на захист країни й зараз виборюють нашу незалежність", — каже пан Євген. 

У вдячність воїнам та їх рідним місцеві таланти продемонстрували творчі номери. Після урочистого заходу до меморіальної плити «Борцям за волю України» та на могили полеглих захисників поклали квіти.

Детальніше про хід урочистого заходу — в сюжеті ТК "Орбіта"

Також Pokrovsk.news розповідав, як привітали захисників та захисниць Україну у Покровську.