Учора, 1 жовтня, в Україні відзначали День захисників і захисниць. З нагоди свята у Покровську відбувся урочистий захід.

День захисника та захисниці України відзначається від 2014 року, починаючи з поточного року, свято перенесене на 1 жовтня.

Медична сестра військового шпиталю Наталія Ковальчук впевнена, сьогодні український народ об'єднаний для спільної мети — перемоги заради світлого майбутнього.

"Я приїхала з міста Хмельницького. Хочу надавати допомогу нашим військовим — це моя мета, щоб допомогти й прийти до скорішої перемоги всім разом", — підкреслює пані Наталія.

Після вшанування загиблих воїнів хвилиною мовчання, представники Покровських державних установ висловлювали слова подяки українським захисникам.

Першим, хто привітав учасників урочистості, був начальник Покровського районного терцентру комплектування та соціальної підтримки, полковник Ігор Валяєв.

"День захисників та захисниць, на мою думку, це спільне свято, тому що кожен з вас захищає нашу державу. Завдяки цивільним, волонтерам, які допомагають силам оборони, завдяки шахтарям, які виконують свої завдання. Ми робимо все, щоб наші міста і наша держава була мирна та соборна", — привітав Ігор Валяєв. 

Свої слова пошани та подяки висловив і начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

"Кожного разу, коли ми бачимо людину в формі, ми завжди кажемо їй слова вдячності за те, що ми стоїмо на цій сцені, в українському Покровську, під українським прапором. Щиро дякую за ту звитягу і за вашу невпинну рішучість і сильний дух, за те, що бороните нашу землю", — подякував Сергій Добряк.

За мужність, самовідданість, зразкове виконання військового обов’язку Сергій Добряк вручив винуватцям свята почесні грамоти та медалі «ЗА ОБОРОНУ РІДНОЇ ДЕРЖАВИ».

Окрім теплих слів привітань і нагороджень на військових чекали й творчі виступи таланових покровчан.

Подивитись, як відсвяткували це важливе для України свято, можна в сюжеті ТК "Орбіта"

Раніше Pokrovsk.news розповідав, як у Покровську вшанували пам'ять полеглих за свободу захисників і захисниць.