Понад 20 мільйонів гривень виділено з бюджету Мирнограда на встановлення індивідуального опалення в квартирах мешканців кварталу 5/6 та центральної частини міста, а роботу двох старих нерентабельних котелень припинено. Про це повідомила заступниця керівника з питань діяльності виконавчих органів Мирноградської громади Лариса Саділіані.

Зокрема на індивідуальне опалення перейшли будинки №1 та №2 на вулиці Вороб’євського. Тут прокладено газопроводи низького тиску, встановлено ШРП, труби заведені в квартири – і це тільки частина робіт.

«Дали безкоштовно котли, безкоштовний проект, безкоштовне підключення. Ще дали одну батарею», – розповідає старша будинку Наталія.

Тепер 192 квартири в центральній частині Мирнограда мають індивідуальне опалення або за крок до переводу на нього. Поступовий відхід від обігріву котельнею «Набережна» розпочався ще минулого року через її глобальну нерентабельність.

«Ми отримали листи від «Донецьктеплокомуненерго», щоб ми розглянули питання опалення в цих квартирах. Було прийнято рішення, відповідно до схеми оптимізації системи теплопостачання, зробити альтернативне опалення в кожній квартирі окремо в будинках, які опалювались від котелень», – пояснює Лариса Саділіані.

Котельня «Набережна» не єдина, яку закрили цього року. Вже не працює котельня №15 у кварталі 5/6. Вона опалювала квартири в десяти житлових будинках. Умови переходу на індивідуальне опалення тут такі ж, як і в центральній частині Мирнограда. В 63 квартирах подібні роботи вже виконані, проте опалення є не у всіх.

«Для прискорення отримання теплоносія необхідно звернутися до Димитровської дільниці міськгазу для відкриття особового рахунку», – розповіла Лариса Саділіані.

Детальніше про індивідуальне опалення у Мирнограді – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що у Покровську планують перевести на індивідуальне опалення будинки селища динзаводу.