Покровський ліцей №1, який з 1 вересня об’єднав ліцей «Надія» та багатопрофільну гімназію, в цьому році має 5 переможців щорічної наукової конференції. Про це повідомила директорка Покровського ліцею №1 Євгенія Бакун.

«Вони поділені по секціях, по наукових напрямках. В секції зібрані члени журі, які є кваліфікованими саме з цього напрямку. Вони оцінюють і науковість роботи, і актуальність», – пояснила Євгенія Бакун.

Двох переможців вже привітали в Донецькому національному технічному університеті. Від колективу ДонНТУ талановитим ліцеїсткам вручили брендові павербанки. А тим, хто не зміг завітати особисто, їх передадуть поштою. Переможниці Поліна та Наталія розповіли про свої роботи, над якими працювали два роки.

«Темою моєї дослідницької роботи було визначення рівня родючості ґрунтів у місті Покровськ. Відбувалось це за допомогою вирощування редису в чотирьох різних умовах. За результатами можу сказати, що оптимальний ґрунт – з літнього будинку, без добрив. Оскільки там не з'явились нітрати», – розповіла Наталія Риндіна.

Наталія - майбутня лікарка. І вже знає, що здоров’я жителів територій, де тривають активні бойові дії, під загрозою через забруднені ґрунти. Вона вважає, що державі після війни потрібно буде розв'язувати проблему їх якості.

Друга переможниця, Поліна Коваленко останні два роки досліджувала тему булінгу. Вона провела опитування, з'ясувала скільки людей постраждали від нього. Потім перевела свою діяльність в інтернет-простір.

«Зрозуміла, що молодь зараз не читає велику кількість літератури, тому все зробила у вигляді коміксу та виклала це в TikTok. Провела опитування вже після того, як всі з ним ознайомились й спостерігали, що відсоток тих, хто усвідомив наслідки, а також поняття булінгу підвищився. Тому надалі я поширюватиму цю тему, щоб відсоток був максимальним», – підкреслила Поліна Коваленко.

У ДонНТУ готові допомогти дівчатам отримати конкурентоспроможні знання. Викладачі університету з лютого починають фахову підготовку майбутніх абітурієнтів до складання НМТ.

«Вже стартувала вступна компанія 2024 року. НМТ буде складатись з чотирьох предметів: три з них будуть обов'язкові, а четвертий – на вибір. У нашому університеті з лютого стартують підготовчі курси за трьома обов'язковими предметами: українська мова, математика та історія», – повідомила заступниця секретаря приймальної комісії ДонНТУ Юлія Новікова.

Докладніше про курси та конкурси від ДонНТУ – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що учень покровської загальноосвітньої школи отримав стипендію Кабінету міністрів.