У Добропіллі в селищі Жданівське запрацював бювет з безкоштовною питною водою. Проєкт було реалізовано завдяки співпраці Добропільської міської військової адміністрації та благодійного фонду «Схід SOS» – повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

«Усі наші мешканці, які знаходяться в прифронтовій зоні, зоні активних, можливих бойових дій, потребують особливої уваги. Фінансова ситуація складна, тож думаю, що економія на купівлі питної води буде дуже доречна», – назначив начальник Добропільської МВА Андрій Бондаренко.

Альтернативне джерело глибиною 78 метрів задовольнить потреби в питній воді жителів Жданівського. Поряд з бюветом розміщено результати досліджень, які підтверджують, що вода придатна до вживання.

«Вода зі свердловини потрапляє до станції очищення, очищується і видається для вживання. Вода буде постачатися з 8 години ранку до 18.00», – розповів директор КП «Добропільська служба єдиного замовника» Сергій Карліков.

Під час зустрічі керівництва громади з місцевими жителями обговорили й питання забезпечення селища технічною водою. Місцеві кажуть, що вперше за тривалий час побачили воду в кранах.

Відкриття бювету в Жданівському стало другим соціальним проектом, реалізованим завдяки взаємодії військової адміністації та благодійників. Перший запустили влітку минулого року.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що БО «Water mission» допомогла створити в Добропіллі бювет з питною водою.