Вода у кранах Добропілля лише технічна, тому в місті був облаштований бювет з безкоштовною питною водою. Створити таке альтернативне джерело питної води вдалося завдяки співпраці Добропільської громади з міжнародною благодійною організацією – повідомляють у міській військовій адміністрації.

«Ми закінчили реалізацію сумісного проекту з благодійною організацією «Water mission». Від сьогодні всі мешканці та гості нашої громади можуть безкоштовно набирати очищену воду. Ми її перевірили, є висновок лабораторного дослідження, що вода дійсно питна», – зазначив начальник Добропільської МВА Андрій Бондаренко.

Скуштували воду і керівники громади та комунальники. Кажуть: у цілому смакові якості сподобались, задоволені вони і облаштуванням. У керівництві громади зазначили, що обсяг питної води, який можна отримати через бювет, цілком може задовольнити потреби великої кількості людей.

«Очищувальна станція, надана благодійною організацією, має пропускну здатність до 10 тонн за день», – повідомив Андрій Бондаренко.

У подальшому над бюветом планують облаштувати навіс, аби їм можна було користуватись і в холодну погоду. Наразі джерело працює щоденно з 8:00 до 18:00.

Людей закликають бережно ставитися до бювету, а воду з нього використовувати не для комерції, а лише для особистих потреб.