У селі Копані Святогорівського старостинського округу в жовтні загинула кішка, захворіла на сказ. Про це повідомляють у Добропольській міській військовій адміністрації із посиланням на Держпродспоживслужбу.

Розпорядженням начальника Добропільської МВА введено карантинні обмеження терміном на 60 діб.

«На даний час вогнище сказу на території села Копані локалізовано, тривають заходи з недопущення розповсюдження збудника сказу серед тварин та виникнення захворювання серед людей. Контактні  особи направлені в медичну установу для отримання антирабічної допомоги», – йдеться в повідомленні.

Зокрема спеціалісти Покровської районної державної лікарні ветеринарної медицини здійснюють подвірні обходи на території Святогорівського старостинського округу з метою щепленням проти сказу сприятливих тварин, а також виявлення захворілих тварин.

Зазначається, що основним джерелом інфекції є дикі тварини, хворі на сказ, в основному лисиці. Передається хвороба через укуси та ослинення. Симптоми у хворих тварин можуть бути наступні: розлади нервової системи (занадто лагідна тварина або агресивна), ознаки паралічу нижньої щелепи, слинотеча, відмова від води.

«Лікування від сказу не існує, тому своєчасне щеплення ваших домашніх улюбленців є найдієвішим способом зберегти життя як тварин, так і людей», – зазначають у Держпродспоживслужбі.

Якщо у домашньої тварини виявлена невластива поведінка, про це необхідно повідомляти до державних установ ветеринарної медицини, як і про кожний випадок контакту свійської тварини з дикими.

Раніше повідомлялося, що 15 серпня в місті Добропіллі зареєстровано загибель телиці від сказу.