15 серпня в місті Добропілля зареєстровано загибель телиці віком 3,5 місяці, яка захворіла на сказ. Про це повідомляють у Добропільській міській військовій адміністрації.

«Діагноз встановлений шляхом комлексних заходів, зокрема проведення епізоотичного розслідування, лабораторних досліджень», – сказано в повідомленні.

Розпорядженням начальника Добропільської МВА введено карантинні обмеження зі сказу тварин терміном на 60 діб.

«На даний час вогнище сказу на території міста Добропілля локалізовано, тривають заходи щодо недопущення розповсюдження збудника сказу серед тварин та виникнення захворювання серед людей», – повідомляють у міській військовій адміністрації.

Контактні  особи направлені в медустанову для отримання антирабічної допомоги. Спеціалісти Покровської районної державної лікарні ветеринарної медицини проводять щеплення проти сказу всіх сприятливих тварин, а також виявлення захворілих тварин та таких, у яких підозрюють зараження.

Власників домашніх тварин попереджають: про виявлення у тварини невластивої поведінки, а також про кожний випадок контакту свійської тварини з дикими необхідно повідомляти державні установи ветеринарної медицини, розташовані за місцем проживання.