У селищі Святогорівка Добропільської громади триває ліквідація наслідків обстрілу, який стався надвечір неділі, 19 листопада. Про це повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

Процес відновлення взяло під контроль керівництво Добропільської міської військової адміністрації. Начальник МВА Андрій Бондаренко поспілкувався з власниками постраждалих від обстрілу домогосподарств.

Найбільших пошкоджень зазнав будинок вчительки пані Марини. Від вибуху повилітали вікна та двері, зірвало лічильник, через що будинок залишився без світла. Ніні проблему вже вирішено.

У будинку родини Федюк пошкоджено дах. Їм привезли фанеру для часткового ремонту. 

«На сьогодні ми за рахунок бюджету громади, силами співробітників міської військової адміністрації, ДСНС тимчасово відновили дах та вікна майже в усіх приватних домоволодіннях, які зазнали пошкоджень. У результаті обстрілу були пошкоджені електромережі, які на сьогодні також відновлені», – зазначив Андрій Бондаренко.

Тимчасове відновлення дахів та вікон майже на завершальній стадії. Проте, як запевнив Андрій Бондаренко, в планах ще й капітальні ремонти пошкодженого майна.

«У нас є домовленість з благодійною організацією «Янголи спасіння», які пообіцяли нам протягом двох місяців поставити пластикові вікна, шифер, інші матеріали для капітального відновлення», – повідомив очільник громади.

Постраждалі від обстрілу можуть звертатися за допомогою до міської військової адміністрації.

«Будемо далі працювати в цьому напрямку. Якщо комусь з якоїсь причини не була надана допомога, звертайтеся до відділу надзвичайних ситуацій Добропільської МВА – обов’язково відгукнемось і будемо допомагати», – зазначив Андрій Бондаренко.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що внаслідок обстрілу лікарні в Селидовому загинуло троє людей.