На початку року військова адміністрація Добропілля прийняла рішення замінити надавача послуг з вивезення сміття. До цього цим займався приватний підприємець, тепер – комунальне підприємство «Добропільська служба єдиного замовника». Деталі дізнавалася знімальна група ТК «Орбіта».

Раніше місцеве КП не мало можливості надавати послугу, бо не було необхідної кількості спецтехніки, але зараз ситуація змінилась. 

«Наразі в автопарку комунального господарства є п’ять одиниць сміттєвозів. Два з них придбані за рахунок коштів Фонду ліквідації наслідків збройної агресії рф та три – в 2022 та 2023 роках за договорами відповідального зберігання з правом користування управлінням ЖКГ Донецької області», – розповів начальник відділу з питань екології, природних ресурсів та комунального господарства Добропільської міської ради Микола Згоба.

Керівництво Добропільської СЄЗ звертає увагу на зміну розрахункових рахунків для оплати послуги з вивезення сміття. Всі деталі, а також новий графік вивозу побутових відходів жителям повідомляють під час особистого спілкування.

«На даний час здійснюється робота з укладання договорів за адресою: місто Добропілля, вулиця Першотравнева, 40, кабінет №4. Запрошуємо всіх приходити та укладати договори», – зазначив керівник КП «Добропільська служба єдиного замовника» Сергій Карліков.

Укладати договори на вивезення сміття запрошують і представників бізнесу Добропілля.

У міській адміністрації також розповіли, що минулого року почалася закупівля контейнерів для сміття та благоустрій майданчиків.

«У 2023 році за кошти місцевого фонду охорони навколишнього природного середовища були проведені роботи з реконструкції п’яти контейнерних майданчиків. Також було придбано 200 контейнерів: і пластикові, і металеві», – каже Микола Згоба.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що автопарк комунальних підприємств Добропільскої ТГ поповнився новою технікою, придбаною завдяки субвенції з державного бюджету на реалізацію проєктів, спрямованих на ліквідацію наслідків збройної агресії.