Добропільский центр зайнятості відновив роботу в форматі офлайн. З січня цього року фахівці установи почали надавати послуги в ЦНАПі, а наприкінці жовтня колектив повернувся до роботи в повному обсязі. Про це повідомила виконуюча обов'язки директора Добропільского міського центру зайнятості Тетяна Яцура. 

Як і раніше, спеціалісти центру обслуговують чотири громади: Добропільську, Білозерську, Шахівську та Криворізьку.

«Ми продовжуємо працювати і дистанційно, для тих людей, які не мають змоги приїхати до центру зайнятості. Щоб уникнути великого скупчення людей і задля безпеки, адже повітряні тривоги у нас дуже часті, ті, хто не знаходиться в місті Добропіллі, можуть залишатися на дистанційному обслуговуванні», – розповіла Тетяна Яцура.

У центрі зайнятості зберігся весь спектр довоєнних послуг. Крім цього, тут намагаються реагувати на виклики воєнного часу – зокрема закривати потреби у робітничих спеціальностях на основних вуглевидобувних підприємствах.

«Зараз чоловіки воюють, і тому відчувається брак. Підприємства вже самі переорієнтувалися, тобто знайшли професії, на яких можуть працювати жінки. Машиністі підіймальних машин, машиністи підземних установок, навіть машиністи конвеєра в шахті», – перераховує Тетяна Яцура.

Стартував пілотний проект для захисників та захисниць, які повернулися з війни. Він передбачає навчання в центрах професійно-технічної освіти. Також в Центрі зайнятості активно працюють з внутрішньо переміщеними особами. Упродовж року зареєстровано 106 переселенців, половина з них вже працевлаштована.

Для тих, хто тривалий час не може знайти роботу, пропонують тимчасову зайнятість, а саме суспільно корисні роботи, які з’явилися в період воєнного стану. При цьому людина може зберегти статус безробітного, отримати невелику, але стабільну зарплату. Протягом жовтня в чотирьох громадах до цих робіт були залучені близько півсотні людей.

«Працюють вони на розвантаженні та видачі гуманітарної допомоги, займаються благоустроєм, допомагають соціально вразливим верствам населення. Також у нас була заготівля дров», – розповідає Тетяна Яцура. 

Продовжує діяти програма професійного навчання для тих, хто вирішив опанувати затребувану робітничу професію. Тим же, хто прагне створити або розширити власну справу, пропонуються гранти. На сьогодні вже є чотири переможці, які отримали гранти та планують створити робочі місця, зокрема в сфері сільського господарства і послуг з флористики.

Більше інформації про послуги Добропільського центру зайнятості – в сюжеті ТК «Орбіта». 

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що в Україні збільшилась кількість вакансій.