У Добропіллі ветлікарі разом із зооволонтерами втілюють у життя проєкти зі стерилізації безхатніх тварин. Зокрема завдяки гранту від організації «Нова Україна» під кураторством Ксенії Березної було простерилізовано більше 40 тварин – розповіла зооволонтерка Вікторія Жидкова.

«Цей грант був направлений на стерилізацію безпритульних тварин міста Добропілля за  програмою ВСВ, тобто відлов, стерилізація і випуск», – каже зооволонтерка.

«Стерилізуємо, робимо уколи, післяоперційний період проходить швидко. Нитки ставимо такі, що самі розсмоктуються, шви знімати не треба, і тварину вже через добу можна відпускати», – розповів ветлікар Олександр Кочерженко.

Зараз Вікторія Жидкова пише ще один проект, спрямований на вуличних тварин Добропілля. Вона сподівається, що реалізовувати його також будуть разом з місцевими ветлікарями.

«Добропільчани можуть відстежити інформацію щодо проектів на моїй сторінці в «Фейсбуці». Ще у нас є група «Вірність», де викладається вся інформація про роботу нашої організації: про стерилізації, про наші місії, акції», – розповіла пані Вікторія.

Поки  ж проблема безпритульних тварин не вирішена, зооволонтери поспілкувалися на цю тему з дітьми.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що зооволонтери стерилізували безхатніх тварин у Мирнограді.