У місто Мирноград приїхали зооволонтери для стерилізації безхатніх тварин. Це вже третій візит цієї команди у місто. Деталі дізнавалася знімальна група ТК «Орбіта».

«Якщо в попередні приїзди ми працювали з ручними тваринами або тваринами, які належать опікунам, то зараз фонд «Щаслива лапа» дає нам можливість оперувати тільки безпритульних тварин», – каже зооволонтерка Наталія.

Ці волонтери щойно повернулися з Костянтинівки. Вони хоч і працюють на Донеччині у відносно мирних містах, їм привозять тварин також з-під фронту.

Організаторка стерилізаційного проєкту Марина Шумейко розповіла, що благодійний фонд «Щаслива лапа» («Happy Paw»), з яким вони співпрацюють, спонсорує стерилізацію, евакуацію, годування тварин війни.

«Особливий акцент у них йде на прифронтові міста», – каже Марина Шумейко.

Кожного разу ця група зооволонтерів стерилізує по декілька сотень тварин. Стерилізація повністю безкоштовна. Комунікаторкою між волонтерами та жителями Мирнограда вкотре стала Світлана Остапкова, яка очолює Мирноградську організацію захисту тварин.

Ловець Роман відловлює собак на тих локаціях, про які йому повідомляють містяни. Потім тваринами будуть займатися ветеринари. А через пару днів після операції чотирилапих відвезуть туди, звідки забрали. Для цього ведеться облік тварин, кожній дають номер, вказують, де її впіймали. Після стерилізації котам роблять на вушці надріз, що свідчить про операцію та вакцинацію, собакам вішають кліпсу.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, як жителям Мирнограда подати заявку на стерилізацію безхатніх тварин.