На центральному міському кладовищі Добропілля добігають кінця роботи з облаштування сектору для поховання військових. Про це повідомив начальник Добропільської міської військової адміністрації Андрій Бондаренко.

«Ми маємо щодня шанувати пам'ять героїв, які віддали життя за нашу країну. Це найменше, що ми можемо зробити в знак пошани», – каже Андрій Бондаренко. 

Вже проглядається загальна картина проекту, на завершальній стадії – укладання тротуарної плитки, також тут заплановане озеленення і встановлення лавочок. За словами керівника КП «Добропільська служба єдиного замовника» Сергія Карлікова, центральним елементом буде меморіал, облицьований мармуром, який привезуть із Житомиру. 

«Також буде встановлено флагштоки та стовпчики для освітлення з альтернативним джерелом – сонячною батареєю», – описує майбутній меморіал Сергій Карліков.

Роботи розпочались у вересні, їх виконує підрядник з Краматорська. Кажуть, що по термінах встигають, на заваді може стати тільки дощова погода.

«Переможцем тендером став ФОП Ященко, який і виконує ці роботи. Сума робіт – 2 мільйони 450 тисяч гривень та проєктні роботи – 122 тисячі гривень», – констатує Сергій Карліков.

Проєктом також передбачене встановлення відеокамери з цілодобовим спостереженням. Підрядник каже, що, на жаль, навіть в таких місцях треба слідкувати за цілісністю майна.

Детальніше про хід будівельних робіт – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що в Добропіллі встановили меморіальний стенд з іменами загиблих захисників.