Активна фаза бойових дій ще триває, але органи влади вже будують плани на відновлення України. У Дніпрі урочисто відкрили офіс відновлення та розвитку Донецької області. Про це повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

Офіс відновлення та розвитку – це платформа для співпраці, яка об'єднуватиме владу, міжнародні та громадські організації, медіа, бізнес. Донеччина стала однією з чотирьох областей, де втілюється такий проект.

«Донецька обласна адміністрація сьогодні знаходиться в евакуації, більшість людей працюють в дистанційному режимі. Певна кількість у нас зосереджена в місті Дніпро, для того щоб мати можливість оперативно розв'язувати всі питання стосовно діяльності адміністрації. Цей офіс дуже важливий для нашої діяльності», – зазначив виконуючий обов'язки начальника Донецької обласної військової адміністрації Ігор Мороз.

Відкриття офісу стало можливим завдяки підтримці міжнародних партнерів: Європейського Союзу, уряду Швеції та Програми розвитку ООН. Взяв участь у відкритті офісу Надзвичайний і повноважний посол Швеції Мартін Оберг.

«Я вражений стійкістю українського народу перед викликами, що постали. Швеція завжди на боці України», – запевнив Мартін Оберг.

Керівник Покровської районної військової адміністрації Володимир Замотаєв зазначив, що офіс відновлення і розвитку дасть можливість спільно розв'язувати нагальні проблеми.

«На жаль, в трьох громадах району проводяться активні бойові дії: в Авдіївській, Мар'їнській та Очеретинській. На цих територіях важко проводити будь-які відновлювальні дії, проте завдяки вашій підтримці в нас є напрацювання, і сподіваємося на вашу майбутню допомогу», – каже Володимир Замотаєв.

За словами начальника Покровської МВА Сергія Добряка, попри те, що Покровська громада є більш-менш тиловою, з початку великої війни росіяни завдали по ній 44 удари. 

«На жаль, загинуло наших містян 24 особи, 207 людей поранено, 644 приватних будівлі було пошкоджено, 129 багатоповерхівок, 2 зруйновано. Але завдяки ПРООН і їх партнерам, а також підтримці обласної військової адміністрації вся допомога надходить швидко», – констатує Сергій Добряк.

Офіс відновлення та розвитку стане комунікаційним майданчиком для роботи Регіонального офісу міжнародної співпраці та Координаційної ради з питань стабілізації ситуації на деокупованих територіях області.

Детальніше про офіс відновлення та розвитку Донецької області – в сюжеті ТК «Орбіта». 

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що Сергій Добряк проводив черговий особистий прийом городян