Шотландець Ендрю Джон Харольд відвідав Україну з волонтерською місією і вчергове завітав до Покровська. Деталі дізнавались журналісти ТК «Орбіта».

На початку повномасштабного вторгнення пан Ендрю дав притулок пані Марії із донькою, які були вимушені евакуюватися до Шотландії з Києва. З цього маленького кроку назустріч українській сім’ї й почалася його волонтерська діяльність.

«Україна – європейська демократична країна. Чому ваші громадяни не можуть вільно і спокійно жити, як і жителі Великобританії? Бачити вторгнення до вашої країни було дуже боляче, тому я вирішив допомогти – привезти транспортні засоби», – розповідає волонтер. 

Кошти на свій перший волонтерський автомобіль шотландець почав збирати після звістки про загибель на фронті родича пані Марії.

«Машина відправилась у Херсонському напрямку, саме туди, де воював Сергій. Автомобіль названий його ім'ям, так ми увічнили його пам'ять – він продовжує свою боротьбу навіть зараз», – каже пан Ендрю. 

У своєму окрузі в Шотландії Ендрю Джон Харольд очолює рух підтримки українців, організовує заходи зі збору коштів та консультує людей, які бажають надати притулок нашим співвітчизникам. Чоловік неодноразово приїжджав до України з волонтерськими місіями і вчергове завітав до Покровська. 

«У цьому році це четвертий автомобіль. Частіше це пікапи, але сьогодні привіз іншу машину. Вона зручна, швидка, приємна в керуванні по бездоріжжю», – констатує Ендрю Джон Харольд. 

На останній автомобіль пан Ендрю не встиг зібрати необхідної суми, тож половину грошей доклав з власного гаманця. Поїздка в Україну займає дві доби: перетин моря на поромі, потім кілька європейських кордонів. Все це чоловік робить за власні кошти. Він везе не тільки допомогу військовим, але й цивільним – дитяче харчування, речі, медичне обладнання. Все, що вдається роздобути у себе на батьківщині, роздає українцям.

Детальніше про діяльність шотландського волонтера – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news розповідав про покровських волонтерок, які виробили понад 5 тисяч окопних свічок