Центральна виборча комісія зобов’язала ОВК округу №50 (Покровськ, Мирноград, Добропілля та Добропільский район) до 22 годин 1 серпня скласти уточнений протокол про підсумки голосування. Про це Центрвиборчком повідомляє на своїй сторінці в Facebook.

Питання щодо встановлення підсумків голосування окружною виборчою комісією одномандатного округу №50 було розглянуто під час сьогоднішнього засідання Центрвиборчкому.

«Так, на своєму засіданні 27 липня 2019 року Комісія зобов’язала вказану ОВК до 29 липня 2019 року розглянути питання про внесення змін до встановлених підсумків голосування виборців в ОВО №50 в порядку, передбаченому законом, скласти протокол про підсумки голосування з поміткою «Уточнений» та невідкладно транспортувати його та інші необхідні виборчі документи до Комісії», – нагадують у ЦВК.

Однак 26 та 27 липня до ЦВК надійшли рішення Донецького окружного адміністративного суду, якими позови кандидата в народні депутати України в цьому окрузі Андрія Аксьонова до ОВК №50 задоволено повністю та зобов’язано цю комісію провести повторний підрахунок голосів виборців на трьох виборчих дільницях. Указані рішення Донецького окружного адміністративного суду залишено без змін постановами Першого апеляційного адміністративного суду від 30 та 31 липня.

З огляду на зазначені обставини, Центрвиборчком зобов’язав ОВК №50 не пізніше 22 години 1 серпня внести зміни до встановлених підсумків голосування в окрузі №50 на підставі протоколів ДВК про підрахунок голосів на виборчих дільницях, в тому числі з поміткою «Уточнений», та протоколів окружної виборчої комісії ОВО №50 про повторний підрахунок голосів на дільницях № 141065, 140756 та 140787, складених на виконання рішень Донецького окружного адміністративного суду, а також рішення ЦВК, прийнятого на засіданні 27 липня, та скласти протокол про підсумки голосування в ОВО №50 з поміткою «Уточнений».

Також окружком ОВО №50 зобов’язано не пізніше 12 години 2 серпня 2019 року транспортувати до ЦВК зазначений протокол ОВК та іншу виборчу документацію.

«Комісія звернула увагу членів зазначеної виборчої комісії на встановлену статтями 157 та 382 Кримінального кодексу України кримінальну відповідальність за ухилення члена виборчої комісії у роботі комісії без поважних причин та умисне невиконання судового рішення», — відзначають у Центрвиборчкомі.

Нагадаємо, раніше окружна виборча комісія округу №50 повідомляла, що буде проводити повторний підрахунок голосів 3 серпня.