Верховна Рада підтримала в першому читанні та за основу законопроект, яким врегульовується ініціатива про виділення тисячі гривень вакцинованим громадянам, передає кореспондент УНН«За» проголосували 285 нардепів.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, метою документу є забезпечення соціальної підтримки застрахованих осіб в умовах карантинних обмежень та тимчасового зупинення роботи суб’єктів господарювання, а також стимулювання суб’єктів господарювання та найманих працівників до вакцинації.

Нагадаємо, з ініціативою про виділення тисячі гривень вакцинованим українцям виступив Президент України Володимир Зеленський. Громадяни, які отримали дві дози вакцини від COVID-19, зможуть отримати гроші на спорт, подорожі та відвідування культурних установ.

Однак, така ініціатива не зустріла підтримки серед опозиції. Наразі точаться дискусії довкола питання, як саме виділятимуться кошти (зараз планується, що людина не отримуватиме їх у готівковій формі) та на що саме їх можна буде витратити. Опозиція пропонує дозволити витрачати їх на ліки або комірне. Законопроект буде доопрацьовано до другого читання.